Alpak ulaže dva miliona evra u liniju za štampanje nalepnica

Bez autora
Apr 08 2010

Subotička fabrika za proizvodnju ambalaže "Alpak" uložiće dva miliona evra u novu liniju za štampanje polipropilenskih nalepnica, a investicija će biti završena tokom naredne godine."Alpak" se i do sada bavio štampanjem polipropilenskih nalepnica, ali je to pored proizvodnje aluminijumske ambalaže bio sporedan posao. Velika potražnja za ovim proizvodom na inostranom tržištu ubrzala je nameru rukovodstva firme da širi i taj segment vlastite produkcije. U fabrici ističu da su u završnoj fazi razgovori sa stranim partnerom za izvoz aluminijumske ambalaže na tržište Švajcarske, Nemačke, Slovačke. "Alpak" trenutno isporučuje oko 40 odsto proizvodnje strancima, a najveći izvoz subotičko preduzeće ostvaruje na tržištu Ruske Federacije.

Alpak ulaže dva miliona evra u liniju za štampanje nalepnicaSubotička fabrika za proizvodnju ambalaže "Alpak" uložiće dva miliona evra u novu liniju za štampanje polipropilenskih nalepnica, a investicija će biti završena tokom naredne godine.

"Alpak" se i do sada bavio štampanjem polipropilenskih nalepnica, ali je to pored proizvodnje aluminijumske ambalaže bio sporedan posao. Velika potražnja za ovim proizvodom na inostranom tržištu ubrzala je nameru rukovodstva firme da širi i taj segment vlastite produkcije.

U fabrici ističu da su u završnoj fazi razgovori sa stranim partnerom za izvoz aluminijumske ambalaže na tržište Švajcarske, Nemačke, Slovačke.

"Alpak" trenutno isporučuje oko 40 odsto proizvodnje strancima, a najveći izvoz subotičko preduzeće ostvaruje na tržištu Ruske Federacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik